Les nostres muntanyes

Una volta a l'embassament de Cúber

Cúber

El final de la tardor convida fer una excursió, respirant aire pur pels voltants de Cúber. Són les deu del matí i Llorenç Bota i un servidor volem fer una volta a L´ embassament de Cúber.
Hem deixat el cotxe davant la barrera. Prenem tot duna a la dreta, i ens adonem que l´ envassament ha baixat molt el nivell de l´ aigua. Caminen per la drecera vorera el gorg, a la dreta un forn de calç ens desperta l´ atenció. Com també que a la mateixa banda a l´ estiu hi havia bastant aigua i ara no ni ha ni una gota.
Gaudim del mati ennigulat, amb un oratge fresquet que ens dona salut, serà per la meva mentalització dels metres d´ alçada del nivell de la mar 739,86 m. Ovelles i els anyells de diferents races no s´ alteren gaire de la mostra presència, és un plaer veure aquests animalets, que viuen del que les dona la natura. Alcem la vista i contemplem l´ immensa muntanya i al mateix instant els colors grisets de diferents tonalitats dels penyals.
Seguim, ja hem arribat al Refugi de Cúber, no obstant això, un poc abans hem deixat a la dreta la barrera que entra a l´ Ofre, continuem per la drecera per completar la volta, si bé, tenim temps i ens permet allargar el recorregut. Per tant, botem una barrera de tronc de fusta, i pugem pel bosc de pins, que tenim a la dreta. És un instant fantàstic, poder caminar costa per amunt, entre pins, carritxeres i roques, la terra és humida i fa molt bon pujar, a pràcticament no hi ha risc. Desprès de mig hora, baixem de nou, al camí de l´ embassament.
Botem per un altra escala, seguint per l´ indret traçat, arribem a la presa i ben aviat al lloc de sortida. Així mateix, el nostre itinerari s´ ha allargat bastant, confiàvem una durada d´ un horeta, i entre una cosa i l´ altra ens hem torbat quasi dues.
Un temps esplèndid una excursió interessant i un company de viatge; Llorenç Bota, amb bons arguments, coneixedor de la natura. Fins un altra.  

Joan Antoni Castanyer Sanchez

"Siempre había sido mi ilusión poder hablar del Valle de Sóller, mi ciudad, que es admirada y querida por todos los que somos nativos y los que no." 

Joan Antoni Castanyer Sanchez
 
© 2003 - 2024 Soller1.com - webnico.netColaboradoresAnúnciate en Sóller1 World Weather Online