Per les nostres muntanyes

Dels paratges de Cúber, a la Font del Noguer

Deixem el cotxe a la sortida del túnel del Puig Major. És la primera setmana de Setembre, fa un dia esplèndid, una calor gens humida, amb un horatge refrescant i saludable. Una expedició composta per: Joan Brugos, Tolo, Guillem i jo. Son les 10,15 h. Entrem a Son Torrella, a dins el bosc d´ alzines, magnífic, m´ agrada l´ entorn, Aquest instant el gaudeixo amb gran intensitat. Caminem vorera la bardissa, que separa el recent pinar jove,- plantació sembrada fa focs temps,- aquest és el camí que nosaltres fèiem.

A la dreta podem veure el Portell de Sa Costa, nosaltres circulem pels Camins Nous. Girem a esquerra i pugem un poquet. Veig el contrast maquíssim d´ un Cel Blau i el gris de les muntanyes, té un encant espectacular. Tenim de cara el verd del Puig de l´Ofre, on uns anglesos ens saluden amb simpatia des de la creta. Ens aturem un moment per veure els Cornadors, a baix observam el Barranc i allà més a la llunyania la Vall de Sóller. Continuem per la drecera fins arribar al camí se l´ Ofre, on girem a l´ esquerra i caminarem per vora l´ embassament de Cúber.

Grata novetat, ens surten a camí els companys d´ excursió. Ells han estat els encarregats de fer les compres del dinar. Així doncs, Felipe, Paco, i Jordi canvien de direcció i s´ agrupen amb nosaltres. Passem per sobra la presa i seguim vorera d’ embassament. Mentre, contemplem els 3000 metres; de na Rateta, na Franquesa i l´Ofre. A l’ esquerra la bolla del Puig Major, sempre protagonista d’ aquest paratges. (Foto dels companys davant l´ embassament)

Ja som a la carretera del Puig Major, girem a la dreta, per caminar per la drecera que ens durà al final del recorregut; la Font del Noguer. Allà ens espera; Bernat, i veiem arribar en Miquel Angel, Joan Castanyer, Toni i Jaume. El temps emprat ha estat de dues hores i un quart.  

Joan Antoni Castanyer Sanchez

"Siempre había sido mi ilusión poder hablar del Valle de Sóller, mi ciudad, que es admirada y querida por todos los que somos nativos y los que no." 

Joan Antoni Castanyer Sanchez
 
© 2003 - 2024 Soller1.com - webnico.netColaboradoresAnúnciate en Sóller1 World Weather Online