Excursions de Mallorca

De la Granja d’ Esporles a la Fàbrica de Cartró

Mig hora de cotxe i a Esporles comencem. És un dia de molta calor. No puc forçar gens, he de fer una excursió lleugera. He estat 8 dies inactiu. Els companys; uns fan les proximitats d´ Esporles, uns altres fan el Camí del Correu, fins a Banyalbufar, i el nostre grup el camí de Sa Pansa, que ens portarà a la fàbrica, on antigament feien el cartró.

Sortim de Sa Granja a l´ esquerra, i tot seguit, a la dreta, passem per Son Murta i tornem entrar a la carretera d´ Esporles a Banyalbufar. Ben aviat girem a la dreta, a l´ encreuament, en direcció a Valldemosa per la carretera principal. Però sortirem d´ ella, en el tercer camí de carro, a la dreta.

Un bon recorregut, ara si que val la pena, bones vistes, un entorn molt maco. Veiem a la dreta el Galatxo de fons, i en primer pla, la Mola den Planícia, un poc més a l’ esquerra, Esporles i ja no el perdrem de vista tot el camí. El terreny és fàcil i no te cap complicació.

Ja hem arribat a la Fàbrica, poques coses queden d´ ella; els eixugadors de cartró, convertits ara en aparcaments i el que queda de la fàbrica, poc o res, és el mateix. Hem arribat a la nostra destinació; de darrera la Paret pel camí de Sa Pansa, tot i que no hem acabat l´ excursió. Ens aturem a Esporles i prenem un refresc; Ens atén la madona de Sa Bodega, que és molt amable ens serveix i mostra una simpatia singular, anirem a dinar al seu restaurat.

Avui fa deu dies fèiem un altra excursió per la zona i el promès es deute, anàrem a dinar a Sa Bodega, on trobem la madona, la neboda i fills i ens va feren un Arroz brut per xupar-se els dits. Esplèndid comportament i molt bon dinar, segur que hi tornarem. Un patit entrebanc; un tall de digestió d´ un company d´ excursió, amb una resposta rapidíssima del metge i infermera del Centre Sanitari D´ Esporles amb una atenció eficaç. Molt agraïts pel bon servei a tots. 

Joan Antoni Castanyer Sanchez

"Siempre había sido mi ilusión poder hablar del Valle de Sóller, mi ciudad, que es admirada y querida por todos los que somos nativos y los que no." 

Joan Antoni Castanyer Sanchez
 
© 2003 - 2023 Soller1.com - webnico.netColaboradoresAnúnciate en Sóller1 World Weather Online