Les Nostres Muntanyes

Excursió del Barranc fins a Biniaraix

Era un dia plujós, i a estones ens banyàvem,i algunes estones no. Però nosaltres, els del grup d’excursionistes de Sóller, ens havíem proposat fer un recorregut,aquest cop per les “Nostres Muntanyes” L´excursió la férem dijous de la setmana passada.

Són les onzè menys vint, sortim de Fornalutx. Set dels tretze caminadors ens proposem fer l´ excursió pel Barranc. Els demes es quedaren pels revolts de Fornalutx i l´Olivar den Julian “Mirabelles” on més tard dinarem tots plegats.

Partim en direcció a Binibassi, l´Horta de Biniaraix, rentadores de Biniaraix i camí del Barranc. Una vista esplèndida; de Biniaraix a la dreta, de fons Sóller, i més a prop la finca de Ca´n Ribera. La pluja és constant i ha dos companys que desisteixen, i donem mitja volta. Nosaltres tirem per a munt. Tot i les dificultats pel perill que genera l´empedrat anem alerta a patinar. Arribem a l’estret, és una meravella. Degut al temps la llum és magre i el grisenc dia fa destacar més els paratges. L´aigua s’arrossega a la baixada del torrent, i ens conforta de valent. Dos companys més, tornen enrera, plou intensament. Ja sols tres seguim.

De mica en mica ens apropem a Can Silles. Un cop superat, seguim pel camí Vell, per donar la volta completa. Per un moment, ens perdem, però poc desprès recuperem el camí, i davallem fins quasi a baix, pel camí del Barranc. S´ens ha fet tard, i en Jordi ve a cercar-nos amb el seu cotxe, a les rentadores de Biniaraix.
No sols fèiem una excursió, també fou una festa i Gerardo ens delectà amb una paella molt saborosa; l’arròs estava en el seu punt de coacció (a la foto la paella i el grup complet). Sols una baixa; Xim Golart, que fou operat recentment d´una de les caderes, està en període de recuperació. Els nostres millors desitjos d´una rapida incorporació. Aquest recorregut ha tingut una duració de dues hores i un quart.

Publicat al Setmanari Sóller dia 12 d’abril de 2014 

Joan Antoni Castanyer Sanchez

"Siempre había sido mi ilusión poder hablar del Valle de Sóller, mi ciudad, que es admirada y querida por todos los que somos nativos y los que no." 

Joan Antoni Castanyer Sanchez
 
© 2003 - 2024 Soller1.com - webnico.netColaboradoresAnúnciate en Sóller1 World Weather Online