Les nostres excursions de Mallorca

Dies de pluja: un recorregut per les Fonts Ufanes

Fonts Ufanes (Foto: Aina Isern)

Vora l'Ermita de Sant Miquel deixem els cotxes. El grup entusiasmat de fer el recorregut que ens portaria a les Fonts Ufanes. Caminen un poquet en sentit contrari d'allà on hem deixat els vehicles i de seguida girem a l'esquerre. Un obstacle petit és l'escaleta que baixem. Seguim vora la torrentera, que està besant el camí que dúiem, seguim el trajecte, la pista es bona, a la nostra esquerre, podem veure les cases de Gabellí gran. Continuem sense aturar-nos.

Fèiem l'entrada al Bosc, un goig trepitjar les fulles de les alzines humides per la pluja, que ha caigut aquests dies, i que amenacem força pel dia d'avui. Ja hi som, desprès de caminar mig horeta, ens trobem amb les cases, probablement són el refugi de la gent que visita les fonts, aquets és territori públic. Trobem algun bolet, sorpresa! les Fonts, de sota rebenten un cabal d'aigua espectacular, un fet mai vist pels meus ulls. Com poseu observar a la magnifica foto d'Aina Isern, del Pont d'Inca, que amablement ha cedit a la columna “Pels Camins” del nostre setmanari. Com us deia, un paratge inigualable, pel seu encant ecològic. Un poquet més amunt hi ha un altre font, que treu abundant aigua i deu metres més avall s'ajunten les dues, per formar un gran torrent.

Aclariré amb exactitud el recorregut d'aquesta aigua; Es tracta d'un conjunt de Fonts amb nom Ufanes, distribuïdes al llarg de la falla de Biniatró, amb una longitud aproximada de 2 quilometres, el cabal que brolla va en funció de la pluviometria, part de l’ aigua recorre al Torrent de l´ Almadrava, tot i que, la major part arriba a la mar mitjançant el Torrent de Sant Miquel, travessant l´ Albufera de Mallorca.

Farem la volta completa, exhaurim el bosc, continuem pel camí que ens porta a la sortida. Dues hores el recorregut i contents d'haver viscut una nona experiència.

Joan Antoni Castanyer Sanchez

"Siempre había sido mi ilusión poder hablar del Valle de Sóller, mi ciudad, que es admirada y querida por todos los que somos nativos y los que no." 

Joan Antoni Castanyer Sanchez

Més excursions

Excursió de sa Figuera a Fornalutx i Biniaraix, a trenc d´auba

Excursió de sa Figuera a Fornalutx i Biniaraix, a trenc d´auba

 Una nova experiència i un nou traçat de la sèria dedicada a les nostres muntanyes.

 
Un viaje en el tren de Sóller

Un viaje en el tren de Sóller

Todos los que conocen la villa de Sóller saben bien que es una ciudad especial. El valle tiene un encanto sorprendente, por sus montañas, por sus casas de piedra y sobre todo, el mar a poca distancia del centro del pueblo, a menos de cuatro kilómetros.  

 

Los muchos Alicientes de Sóller

A parte de caminar para disfrutar y admirar nuestras montañas, dar un paseo por nuestras calles y visitar museos, Sóller tiene una industria alimenticia digna de todos los elogios. 

 
 
© 2003 - 2024 Soller1.com - webnico.netColaboradoresAnúnciate en Sóller1 World Weather Online