Les nostres muntanyes

De Ses Marjades a Sa capelleta

La Capelleta Vella

Aquesta és l’excursió que fèiem antiguament. Un dia de la setmana passada la férem per reviure aquells anys d’infantesa. La vaig fer amb les meves estimades cosines Maria Carmen Ribes i Xisca Rosselló i els seus homes Gelmut i Tolo Marti. A la foto podeu veure les cosines davant la Capelleta Vella.

Tots cinc sortim de les Marjades i anem pel camí de Sa Capelleta. Una caminada maca, ens vénen a la memòria tants records. Ells, molt atents, no perden detall i destaquen sovint la bellesa de la caminada i de l’entorn. I és que no hi ha per menys, de tot d´una veiem a davant el Puig Major, a la dreta Biniaraix, més a la dreta i més amunt la Serra de Tramuntana i, si ens girem, veiem Sóller , és tot un espectacle paisatgístic.

Ja ben aviat arribam a la Capelleta Vella, i fent un poc d’història us contaré que va donar l’ordre de la seva construcció Mossèn Pere- Lluc Ripoll i Moragues l´any 1917 en memòria de l´aparició de la Mare de Deu de Lourdes a Bernadette a l´any 1858. A davant La capelleta Nova; El monestir de Santa Maria de l´Olivar. Es va contruir l´any 1943 també amb la iniciativa de Mossèn P.L.Ripoll i la seva germana Maria Magdalena. Va ser inaugurada pel rector de Sóller Mossen Rafel Sitjar el 7 de Maig de 1944.” Record que en el anys 60 vàrem fer els exercicis espirituals a la Capelleta”. Tot i que no fou habilitada de manera definitiva fins l´any 1979 pel Bisbe T. Ubeda i concedida a les Canonenses Regulars Lateranenses de Sant Agustí a partir de l´any 1980.

Deixem la Capelleta i ens enfilem per a munt, per camí Vell de Balitx, i quan arribem a l’alçada de la Font den Moscatell, contemplem el ben arreglats que estan els olivars i ens entre la nostàlgia d’aquells magnífics anys de la nostra joventut. Donem la volta i per a vall partim. Un cop a la Carretera del Puig Major anem a cercar el Camí de Ses Marjades. Baixem a poc a poc i de cop ja som a baix. Donant per acabat el recorregut.

Publicat al Setmanari Sóller dia 5 d´Abril 2014 

Joan Antoni Castanyer Sanchez

"Siempre había sido mi ilusión poder hablar del Valle de Sóller, mi ciudad, que es admirada y querida por todos los que somos nativos y los que no." 

Joan Antoni Castanyer Sanchez
 
© 2003 - 2024 Soller1.com - webnico.netColaboradoresAnúnciate en Sóller1 World Weather Online