Les excursions de Mallorca

De Binissalem a Sa Torre d´en Moranta i camí d´es Raiguer

El grup d’excursionistes ens proposem fer una excursió plana sense muntanya. Abans dir-vos que el temps no prometia gaire, però tot i això, arrenquem des del pàrquing de Can Sito, Bufet de Binissalem, on anirem a dinar, ho fan molt bo. Foto dels companys davant l'Església de Sta. Maria de Robines de Binissalem.

A la carretera d'Inca, girem a l'esquerra pel c/ Bon Aire. Passem vora l'església i tot d'una anem cap al c/ Del Fang,  seguit a l'esquerra cap a l'estació, creuem la via i seguim tot dret fins arribar al camí del Raiguer. Nosaltres no hi partirem per aquí, però sí hi tornarem. Pugem un poquet fins a Ca n'Arabi i tot d'una girem a l'esquerre i anirem pel camí del Cabrit, però abans veurem l’Antigua mina de carbó, era de gran utilitat, fa 70 anys. Ja som a la Torre d'en Moranta, del Segle VIII. Seguim pel camí del Cabrit i cap a l´ esquerre, girem, anem a cercar el camí del Raiguer que es troba al terme municipal d'Alaró.

Un cop al camí, seguin vora la via del tren que va de Palma a Manacor. Vora la via, Déu ni do! Quins poc escrúpols tenen aquests lladres, que han desfet part de les bardisses que separa les vies del camí, robatori inadmissible, bastants de metres falten. En fi, millor no fer-nos mala sang, seguim pel camí del Raiguer fins arribar al lloc de sortida. Abans d'anar a dinar, anem a veure Xus Brugos director de Sa Nostra de Binissalem: Bernat Estades, Paco i un servidor , ens aturem a saludar-lo. I donem per conclosa la nostra aventura de Binissalem.

Publicat al setmanari Sóller 24 de Maig 2014 

Joan Antoni Castanyer Sanchez

"Siempre había sido mi ilusión poder hablar del Valle de Sóller, mi ciudad, que es admirada y querida por todos los que somos nativos y los que no." 

Joan Antoni Castanyer Sanchez
 
© 2003 - 2024 Soller1.com - webnico.netColaboradoresAnúnciate en Sóller1 World Weather Online