Les nostres muntanyes

Del Museu de Ciències cap al camí de Rocafort

Els nois de Naun amb els Monitors i Educadors

Altra vegada una excursió, amb la grata companyia del nois de Naúm. Educadors i monitors del Programa Socioeducatiu. L´excursió està inclosa a la sèrie de les Nostres Muntanyes.

Fa quinze dies, a les 10 del matí, sortíem del Museu de Ciències Naturals. Els 17 menbres d’expedició agafem a l´esquerra pels camí Costa Llovera, un poquet més a munt girem a l’esquerra pel camí de Rocafort. Creuem la via del Tren, i ja veiem un comboi del tren. Escoltem el so del xiulet, és prou conegut i molt familiar.

Amb l´ empedrat peculiar i artístic, pugem, ens girem sovint per veure la panoràmica de Sóller. A mesura que agafem alçada més maco és el retrato del nostre poble. Qualque cosa encantadora a la vista ens dona de nou un plaer; les oliveres, les alzines i tot el que en revolta; els paratges plens de natura.

Ja a dalt, seguim a ma dreta pel camí de Castelló, tot és bosc, es respira millor, l’aire és molt sa, ho ha agraeixen els nostres pulmons. És una alegria poder recrear-nos amb aquestes muntanyes nostres, son de bellesa extrema. El jovenets de Naúm contents i creguts que falta menys, per arribar a la destinació, una mentida piadosa està perdonada.

Passem per les cases de la finca de Can Gamundi i Cas Xorc. I ja a la dreta Camí del Rost fins a Son Angelats. El tros de camí no és molt llarg, comparat amb les excursions de llarg recorregut que he fet aquest dies. Les vos contaré a les properes setmanes. És bona aquesta ruta per la gent de Sóller, val la pena fer-la, perquè sense aturar-se en menys de dues hores està exhaurida. A la foto els nois de Naun amb els Monitors i Educadors, de fons la bellesa de Sóller. Ha estat un gust com sempre poder fer-vos de guia per aquests paratges de les nostres muntanyes. Fins un altra dia.

Publicat al setmanari Sóller dia 26 d´Abril 2014 

Joan Antoni Castanyer Sanchez

"Siempre había sido mi ilusión poder hablar del Valle de Sóller, mi ciudad, que es admirada y querida por todos los que somos nativos y los que no."  

Joan Antoni Castanyer Sanchez
 
© 2003 - 2024 Soller1.com - webnico.netColaboradoresAnúnciate en Sóller1 World Weather Online