Les nostres Muntanyes

De Fornalutx a s’alzina fumadora i Puig de Sa Bassa

Cami de sa bassa

Aquest és un dia de bon Sol. Sortim a fer una excursió programada de les Nostres Muntanyes. En Valentin, Carmelo i un servidor, la férem a la primavera, però el motiu de no haver sortit a la llum és perquè esperava a les Festes de la Mare de Déu de la Nativitat, patrona de Fornalutx. Idò si, comencem a la Coma de Fornalutx, la destinació és el Puig de sa Bassa.

Un cop a la carretera del desviament, agafem per l’indicador de s´ Alzina fumadora. Les escales són espesses i els alens també. El meu organisme s’adapta al patiment. Les vistes són d´ un interès especial i els colors que ens revolta són preciosos.- Foto del camí de sa Bassa i a darrera el Puig Major. Creuem la carretera del Puig Major, ja hem arribat al pla de sa Bassa. Tot seguit un camí fantàstic que m’agrada moltíssim, “per la terra humida del pinar, fa bon caminar”.

Una agonia es pujar camp a traves per la muntanya amb una drecera marcada amb fites vermelles. És perillós el pujar per damunt les pedres i roques. Uf quina suada! Ja hem arribat alt de tot al Puig de Sa Bassa, a la caseta. Es del tot al·lucinant poder veure amb els nostres ulls bellesa igual. Observem: Penyal de Migdia. Darrera; Puig Major. A la dreta; l´ Ofre. A Baix; Moncaire. A l´ esquerra; Coll de Biniamar. Just vora; la Torre de na Seca. A la nostre esquena; Fornalutx i Sóller. I la grandiositat de la mar, a l´ esquerra. Som uns privilegiats, sobre tot els Fornalutxencs, felicitacions amics per tenir aquests paratges tan preciosos i que nosaltres compartim.  

Joan Antoni Castanyer Sanchez

"Siempre había sido mi ilusión poder hablar del Valle de Sóller, mi ciudad, que es admirada y querida por todos los que somos nativos y los que no." 

Joan Antoni Castanyer Sanchez
 
© 2003 - 2024 Soller1.com - webnico.netColaboradoresAnúnciate en Sóller1 World Weather Online