Indrets de Mallorca

De Binibona als Albellons i al Coll de Sa Batalla

Sortirem de Binibona (Alaró), arran del Torrent dels Picarols. Abans os he de dir que Jordi i Felipe han tingut l’avinentesa de dur-nos amb els seus cotxes en aquest indret de inici. Com us deia ja fem passes, el primer que ens compareix són les cases de Ses Figueroles. Seguim vora el torrent, el creuem i seguim igual per devora - pels que vulguin fer l´excursió seguir sempre les fites- . Em crida l’atenció una presa que hi ha en el Torrent. Agafem a la dreta, trobem fita en senyal vermella, el camí és molt bo de terra i les alzines ens refresquen les idees. Seguim els indicadors es a dir, les fites, i continuem a l´esquerra.

Ja pugem i dúiem un bon ritme, però fem els alens espessos. Aquesta penosa pujada pareix que no s´acaba mai, idò, a la fi, ve el pla, i una petita davallada, on ens recuperem ràpidament. Ens aturem als Albellons, sols hi ha unes cases esbucades, de veritat això te el seu encant ecològic envoltat de tanta verdor. Bé, a tot això tenim bona companyia ja que una noia Australiana viatge amb nosaltres. S´en desfà molt be amb les llengües que practica i el Castellà també, compartim l’encant de Mallorca, Sóller, la Calobra ; una al·lota molt sociable i simpàtica, ella té molt de ritme i ens parteix ja que dur un pas més rapit que el nostre.

Ja som ben amunt. Estam molt cansats, uns més que el altres, i ens aturem a un abeurador . En uns minuts reprenem la caminada. Estem a la zona de Ses Rotes, unes cases on antigament a les proximitats hi feien hortalisses a les proximitats.Faig la foto dels companys amb el fons del puig de Castellot.

Tot seguit superem el pas d´en Bartomeu i és el punt més alt de l’excursió 660 metres. Davallem, i a davant tenim Galilea i més a l´esquerra el Maçanella i el Puig Caragolar. En un tancar i obrir els ulls arribem al Coll de la Batalla, i partim a dinar que se’ns ha fet tard. Dues hores i mitja de pujada i 10 minuts de baixada.

Publicat al Setmanari Sóller dia 4 de Gener del 2014 

Joan Antoni Castanyer Sanchez

"Siempre había sido mi ilusión poder hablar del Valle de Sóller, mi ciudad, que es admirada y querida por todos los que somos nativos y los que no." 

Joan Antoni Castanyer Sanchez
 
© 2003 - 2024 Soller1.com - webnico.netColaboradoresAnúnciate en Sóller1 World Weather Online