Les excursions de Mallorca

Parc de l'Albufera d'Alcúdia

Xerrem d'Alcúdia, una ciutat molt maca, on predomina l'industria turística. Limita En Pollença, Sa Pobla i Muró. Està a 59 quilòmetres de Palma. La superfície és de 60,05 quilòmetres quadrats. I té 20.163 hàbitats.

Una excursió singular, la férem dijous va fer vuit dies. Ja feia un temps que volien fer aquesta visita a l'Albufera, per caminar i admirar els animalets, la gran majoria són autòctones, és un lloc privilegiat, on predomina l'àmplia vegetació. L'aigua, flora i fauna són els ingredients del Parc.

Entrarem a l'Albufera, pels Pont dels Anglesos. Deixem la carretera Alcúdia- Artà. Són les 10.50h. Anem directes a l'oficina d'informació. Rebem bona atenció i ens donen un mapa de l'Albufera. Iniciem la nostra aventura disposats a fer camí. Ens fixem amb el canal d'aigua que ve de la mar, és gran, hi te gran caudal. A la dreta reparem la fàbrica de fer corrent, és voluminosa.

Ens desperta l'atenció el que llegim al catàleg que ens han donat; hi ha 450 espècies d'invertebrats, com també 22 espècies de mamífers. 205 espècies de fongs, una d'elles; la Psathyrella halofila nova per la ciència, fou descoberta a s'Albufera l'any 1992, curiositats cultivadores.

Seguim el previst, fer la volta completa,i la farem sols en part, és difícil veure-ho tot. Mentre fèiem camí, podem veure els ànecs que neden al canal, també entren les llises i altres peixets petits. Anem vora al Canal del Sol i pel camí de l'Enmig. En Es Forcadet, girem pel camí des Polls, doncs aquí ens perdem, però ben aviat trobem unes dreceres que ens portaran de nou a l'oficina d'informació. Ens divertim veient la magnífica vegetació, i escoltem el so dels ocells. Un cop hem caminat dues hores i un quart, arribem al lloc d'inici d'excursió. M'ha agradat moltíssim. Hi tornarem, si bé, un poc més assabentats del trajecte a fer.

Publicat al Setmanari Sóller 21 de Juny del 2014

Joan Antoni Castanyer Sanchez

"Siempre había sido mi ilusión poder hablar del Valle de Sóller, mi ciudad, que es admirada y querida por todos los que somos nativos y los que no." 

Joan Antoni Castanyer Sanchez
 
© 2003 - 2024 Soller1.com - webnico.netColaboradoresAnúnciate en Sóller1 World Weather Online