Pels camins de Mallorca

De la Vall d'Alcanella amb tornada per na Llonganissa

Una excursió feta en la primavera. Amb sortida de Caimari, Binibona i seguim a ran del Torrent dels Picarols.

Un recorregut amb molt a veure, força interessant pel verd dels voltants. És un dia càlid, bo, a moments suem, altres ens arriba la frescor del bosc, que ens dona vida, un bosc apreciat pels nostres peus, pel bon trepitjar que tenen les fulles. A l'esquerra el Puig de Migdia, ens fa pensar que ja són més de migdia, ens aturem a reposar i a recuperar forces. Canviem de sentit, a la dreta Vall d'Alcanella i les seves cases. Darrera, i més a munt Puig de Tomir (1103 m). La muntanya, la companyera més apreciada pel caminador. Hi ja tenim un detall, un abeurador pels animalets. El caminar a partir d'ara, és un tant complicat per l'empedrat del camí. Nosaltres seguim fent metres. Altra vegada el bosc es la nostra companyia.

Ja hem arribar al Coll Pelat i fèiem una aturadeta. Paco un gran amic d'excursió, ens porta cervesa, i cocarrois per fer un vermutet. Hem de continuar s'ens fa tard. "Cap a Lluc partirem, i Son Amer trobarem" A camp a través anem per arribar, però abans ens hem enfilat ja al Coll de Sa Batalla. Un bon dineret ens espera. Els companys ja l'han reservat. Just desprès de dinar, emprenem altra cop el viatge. Per na llonganissa, cap a Caimari. A la dreta, el camí per anar a Massanella, que nosaltres no hi anem, cap a l'esquerra seguim. Una verdadera bellesa de camí, aquí hi teniu la foto. Amb unes vistes esplèndides, com el Salt de la Bella Dona, Bretxa Vella i Bretxa Nova, entre altres. Des de l'altura veiem: Campanet, Búger, Sa Pobla, i a la dreta Moscari. Continuem baixant a tota maquina, ja a la carretera, tot dret cap a Caimari hem arribat. El temps emprat és de sis hores i un quart, dinar inclòs. Dura, però fantàstica excursió.

Publicada al Setmanari Sóller dia 23 d´ Agost del 2014 

Joan Antoni Castanyer Sanchez

"Siempre había sido mi ilusión poder hablar del Valle de Sóller, mi ciudad, que es admirada y querida por todos los que somos nativos y los que no." 

Joan Antoni Castanyer Sanchez
 
© 2003 - 2024 Soller1.com - webnico.netColaboradoresAnúnciate en Sóller1 World Weather Online