Excursió cultural per municipi de Calvià

Més que una excursió és una passejada per les muntanyes més pròximes a Calvià. Desprès caminem pels carrers de la vila, amb visita a l’església i arribada al Poliesportiu Municipal.

Calvià està situat a la part occidental de Mallorca, junt a la Serra de Tramuntana i arriba fins a la Serra de na Burgesa. Té aproximadament 51.500 habitants, dels quals uns 18.000 són estrangers. És el segon municipi de les Balears amb nombre d’habitants, amb tota seguretat el més poblat per l’afluència de turistes instal·lats a la zona: Palma nova, Sta. Ponsa, Paguera etc. Se situa a una altitud de 154 msnm. Està a 24 quilòmetres de Palma i la seva superfície és de 145 quilòmetres quadrats.

Arribem al Poliesportiu Municipal, on deixem els cotxes. Els companys: Miquel Angel, Jaume, Toni, Bernat, faran els carrers de la localitat. Nosaltres Paco, Guillem, Jordi, Joan, Julian, Felipe, Tolo, i jo, sortim en direcció a la part alta de Calvià pel carrer Mofares, des de el qual podem veure Calvià. Seguim recte pel carrer de Son Mir, continuem per la carretera asfaltada, pugem costa a munt i tot seguit girem a l’esquerra: Vall Negre, direcció a Galilea. La drecera es de terra- el que antigament es deia el camí de carro. Seguim pel camí Pou Nou, seguidament pel de Sa Rota des Xorc. Agafem a la dreta per una travessa d’aquestes que et fan suar. Per cert: el dia és inestable i de tan en tan plou, però en mesura i no passa res, perquè dúiem bon equipament. Hem pujat ben amunt,donarem la volta i seguirem per on hem vingut, fins arribar altra cop a la carretera.

Arribem al centre urbà Calvià. Passem pels carrers de L´Era i Major, i una visita breu a l´Esglèsia de San Joan Baptista. Continuen pel carrer de Moncada i per l´avinguda de Capdellà, fins al lloc d´arribada, al Poliesportiu. Dues hores i un quart el temps emprat. I a dinar a Ca´n Manolo (foto). Per cert, tot el grup volem donar l’enhorabona al nostre company Jaume Tries i a la seva dona Bàrbara Adrover pel seu 50e aniversari de les noces d´or, molts d’anys a tot dos.

Publicat al Setmanari Sóller dia 7 de desembre. 

Joan Antoni Castanyer Sanchez

"Siempre había sido mi ilusión poder hablar del Valle de Sóller, mi ciudad, que es admirada y querida por todos los que somos nativos y los que no." 

Joan Antoni Castanyer Sanchez
 
© 2003 - 2024 Soller1.com - webnico.netColaboradoresAnúnciate en Sóller1 World Weather Online