Les nostres Muntanyes

Cami de Tuent per Ses Argiles i tornada per Sa Figuera

Eren les nou del matí i Carmelo, Julian i un servidor partíem del Port en direcció al camí vell de Sa Figuera. Coll de Borassar, Sa teulera i direcció al camí de Ses Argiles, el nostre punt de sortida oficial.

La nostra intenció era estirar un poc les cames desprès del mal temps dels darrers dies. Un cop al camí de Tuent, pugem despresa i tan despresa! jo feia els alens espessos,però els companys no perdien calada i caminaven aviat jo les seguia com podia. Un cop haver passat les cases de Can Costurer m´estabilitzo, i la fatiga no és tan forta. Seguim per a munt, i ens els encreuaments, on hi ha els indicadors, decidim anar cap a Fornalutx. La idea és bona, perquè tot és pla, i no hem de pujar. És un verdader plaer aquest camí, ja altres vegades ho he dit. Un cop al desviament de Fornalutx, seguim la carretera del Puig Major i girem a l´esquerra per la Costa den Nico. Tot va la mar de bé, altra vegada pugem. Jo, i suposo que els altres també anava en deute d’oxigen, però ho suporto bé, estic molt satisfet. Ja som a alt, a la recta del Mirador, entrem altra cop a la drecera i seguim el camí a trossos pla i, altres, de baixada.

Retrobem els indicadors, ja havíem passat per aquí abans. Ara anirem a cercar el camí de Sa Figuera, anem de presa costa avall, dúiem més de dues hores de camí. Quan arribem a la carretera asfaltada de la Figuera, decidim girar a l´esquerra per anar per una drecera vella, tinc entès que pública, que va al camí de Son Llempaies. Mareta quina penada! el camí està fet un desastre, però seguim i arribem a unes cases, i un jove molt educat ens viu: “el camí que fais es privat” - no coment res- Seguim i en un res i no res, som a baix, pel camí on començarem l’excursió. Es diu que antigament els Fornalutxencs hi baixaven les taronges per aquesta drecera que hem fet, per no donar el net als Sollerics”.

Un plaer Carmelo i Julian haver fet aquest recorregut amb vosaltres. El Temps emprat ha estat de tres hores i un quart. Foto del Port de Sóller davallant pel camí de Sa Figuera. 

 

Publicat al Setmanari Sóller dia 18 de Gener del 2014.

Joan Antoni Castanyer Sanchez

"Siempre había sido mi ilusión poder hablar del Valle de Sóller, mi ciudad, que es admirada y querida por todos los que somos nativos y los que no." 

Joan Antoni Castanyer Sanchez
 
© 2003 - 2024 Soller1.com - webnico.netColaboradoresAnúnciate en Sóller1 World Weather Online