Indrets de Mallorca

Una excursió des de Caimari al Puig de n´Ali

Fa un bon dia i sortim disposats a fer una excursió de muntanya per la zona de Caimari, vora el Puig de n´Escuder. Un cop hem deixat els cotxes a l´ aparcament partim cap a baix, és a dir en sentit contrari del que hem arribat, i tot duna girem a la dreta. La nostra direcció és cap el puig de n´Ali

Agafem el camí dels Horts. Ben aviat, la primera sorpresa: ens quedem empardalats veient aquests al·lots joves fent escalada. El lloc, anomenat la Perxa (ho podeu veure a la foto) és prou complicat escalar la  pedra tallada, molt interessant. Bé seguim i arribem a les cases de S´Horts. Allà xerrem amb un treballador que exsecalla una morera, quina pena! té unes fulles precioses, verdes i grogues.

Continuem pujant, el terreny és extraordinari, trepitjam les restes dels arbrés tallats i pujada molt dolça. Pràcticament tot el camí anem vorera la torrentera dels Horts.

Ja podem admirar de front el Puig de N´Ali ( 1.038 m.). Nosaltres seguim, pujant, ens trobem a uns 600 metres d’altitud quan en Felipe s’atura per recobrar forces i ens esperarà, perquè no ha estat massa be aquest dies. Nosaltres seguim, per cert en Julian aguanta tot i el constipat que arrossega. Els demés son en Guillem,  en Paco i  en Tolo.

Ens aturem un moment a l’abeurador que hi ha en el pas. Diuen que l’aigua es bona: no ho sé. Això si, està ben protegit. Però jo no en bec, per si un cas no fos potable: i tinc molta set.

Ja hem deixat el camí i la drecera es més complicada. Trobem una sitja, hem passat pel comellar de Sa Jonqueta, ja estam a l’alçada del Puig de Sa Fita (899m). Un cop arribem a un pla d´una roca ens aturem un poquet, però aviat toquem el dos, perquè ja s´ha fet tard. Baixem ràpid i ens retrobem de nou al lloc de sortida. Els demes company s´han quedat per Caimari fent camí.

Publicada al Setmanari Sóller dia 15 de Febrer del 2014

Joan Antoni Castanyer Sanchez

"Siempre había sido mi ilusión poder hablar del Valle de Sóller, mi ciudad, que es admirada y querida por todos los que somos nativos y los que no." 

Joan Antoni Castanyer Sanchez
 
© 2003 - 2024 Soller1.com - webnico.netColaboradoresAnúnciate en Sóller1 World Weather Online