Pels nostres camins

De Sa Coma de n'Arbona a baix del Penyal de Migdia

La Serra de Son Torrella

 Avui fa vuit dies feia un dia esplèndid. Ens proposem fer una excursió amb un respectable risc. Deixem el cotxe abans del túnel del Puig Major i  a ma esquerra ens enfilem per Sa Coma de  n'Arbona. La nostra expedició està composta per: Jeroni Roca, Mariano, Guillem, Mariano, Miquel Deu i un servidor. L'itinerari és pujar Sa Coma i anar just baix del Penyal de Migdia.

 
Tot va una seda, pugem, no molt aviat, però tampoc ens adormim, ens trobem uns coneguts de Fornalutx, entre ells en Toni Aguiló, ells baixen i nosaltres seguim el camí de pujada. En Miquel Deu ens descobreix  el que jo no coneixia: la llavor del ginebró, perquè neixi més de presa ha de romandre entre àcids. Mai un es colgué, sense saber qualque cosa nova. Seguim veient arbrets i mates naturals com és el Romaní, una mate que pot ser centenari al  jutjar per la seva vella soca. Pugem i ens trobem un xaragall a la dreta, no es prudent anar-hi. I unes passes més a munt un Pou de Neu just baix d'un tallat de pedra, te un raonament bastant Lògic que es fes allà, s'omplia de neu tot sol de manera natural. Més a munt un altra Pou de Neu, igual que l'anterior i ambdós amb porxo.
 
Hem arribat a la nostra destinació a alt de Sa Coma. Podem veure a davant la bolla del Puig Major, més a l'esquerra el Penyal de Migdia i cap allà anirem, desprès de  fer una aturadeta i descansar una mico neta i tot seguit donarem una alegria a la nostra vista; admirant la bellesa de la serra de Son Torrella i el enbassament de Cuber i més paratges fantàstics,(veure foto dels companys).
 
 Decidim tornar i anem amb cura per baixar, ès prou perillós, unes petites patinades ens fan alertar de que no podem badar. En Miquel Deu ens fa una dita graciosa d'antigament "De sa camamil·la del Puig Major, ens donen tres menats per un velló". Acabada l'aventura feliçment, acompanyat de bona gent. La durada ha estat de dues hores i quart. 
 
Publicat al setmanari Sóller dia 19 de Juliol.

Joan Antoni Castanyer Sanchez

"Siempre había sido mi ilusión poder hablar del Valle de Sóller, mi ciudad, que es admirada y querida por todos los que somos nativos y los que no." 

Joan Antoni Castanyer Sanchez
 
© 2003 - 2023 Soller1.com - webnico.netColaboradoresAnúnciate en Sóller1 World Weather Online