Pels camins de Mallorca

Una excursió cultural: visita a Raixa

Fa dues setmanes, férem una excursió programada. Tots em teníem ganes, d´ anar a visitar Raixa, una finca amb edificis i elements singulars, propietat del ministeri de Medi Ambient i Consell Insular de Mallorca. Oberta al públic els dimarts i dijous.

Sortim de l´ encreuament de Bunyola, agafem a la dreta direcció Raixa. Tot és pla i ens va molt be, fèiem via acompanyat del cant de Cigales, propi del temps. Amb menys d´ un hora arribem al pàrking,  ens atén un Guardia Rural, que molt atentament ens dona bona informació.

Arribem a la casa de Raixa, més concretament a la redacció, on una jova ens diu que hi ha un solleric que hi treballa a l´ oficina. Ella mateixa el crida, i baixa, amb la grata sorpresa que és en Toni Colom, prou conegut per tots nosaltres. En Toni molt amablement ens mostra els elements més importants on cal destacar; Cases dels senyors, la Clastra, Cases del amos,departaments i Bust del Cardenal Despuig –Antic propietària, Portal Neogòtic, Roines, Moli d´ aigua, Jardí del gran safareig un dels més grans de Mallorca  - En aquest punt podeu veure la foto del nostre grup- Jardí Romàntic, pugen unes escales de pedra i observem el Jardí de la muntanyeta o Laberint, Jardí de Loggia,Cases de les Collidores, Gruta, Mirador Neoàrab, Ermita  i Mirador Neoclàssic. Tot ho visitarem amb rapidesa. He de dir que els espais anomenats potser que no duguin un ordre. Hem de donar les gràcies a Toni pel temps emprat amb nosaltres, tot i ser part de la seva feina, gaudirem de tot el que ens dona a conèixer i de la seva amabilitat.

A vegades les nostres excursions per l´ Illa es converteixen en Culturals com és el cas d´ avui que hem xerrat de Raixa. Va fer un dia preciós on poguérem admirar l´ entorn de la finca que es molt gran i ben cuidat pels estaments oficials.

Quasi dues hores de visita i ja tornem cap als cotxes per anar a dinar, tres quartets de tornada i ja a Can Penaso agafem el cotxes. 

Joan Antoni Castanyer Sanchez

"Siempre había sido mi ilusión poder hablar del Valle de Sóller, mi ciudad, que es admirada y querida por todos los que somos nativos y los que no." 

Joan Antoni Castanyer Sanchez
 
© 2003 - 2024 Soller1.com - webnico.netColaboradoresAnúnciate en Sóller1 World Weather Online