Les nostres Muntanyes

Una excursió de ses Puntes a la Torre Picada

Una excursió acompanyat dels educadors/es i monitors del programa Socioeducatiu Naüm. Dissabte dia 25 de Gener a les 15,30 h. Sortírem de devant davant el camp de futbol del Port, deu caminadors i un servidor.

Enfilem cap a la Talaia per davant el Sol i Sombra, pel camí de s´Illeta. Pugem ràpid i en poc temps arribem a l’esplanada. Hem passat per vora la barrera. La intenció és anar primer a les puntes. Pel camí de la dreta, davallem pel pinar. A mesura que baixem, ja gaudim del paredis que contemplem. És un recorregut que el vos recoman, te bona drecera, tot i que hi ha un poc de risc. He de destacar l’encant de la mar, i la verdor natural dels voltants.

Un cop hem arribat a les roques estam a la Punta llarga, es veu la cara de satisfacció dels joves. Fèiem fotos i descansem del petit esforç, mentre les record que aquest fou un dels punts de desembarcament dels moros, l´any 1561 quan intentaren saquejar Sóller.

Ben aviat partim, ja duim 40 minuts i hem de Pujar a la Torre Picada. Anem per la torrentera, per on baixarem, però seguirem tot dret, per un altra camí. En deu minutets ja hem arribat a l’esplanada. A continuació farem la pujada pel camí de Carro, te un atractiu especial per les vistes de la mar que veiem. En 15 minuts arribem a la Torre Picada (construïda en 1614. 53 anys desprès del desembarcament dels sarraïns ). És La de major dimensions de Mallorca, i es va construir per a poder comunicar-se, amb senyals de foc per la nit i de fum de dia.

Hi ha molt per veure des de la Torre Picada; faig la foto al grup i de fons hi ha les Puntes; la llarga i la curta, les Cambres, i s´Illeta. Ja s´ens ha fet tard, i volem arribar d´hora al punt de sortida.

Altra cop anirem pel camí i no farem travesses. En 40`arribarem al Port. Quasi dues hores ens ha durat el recorregut. M’acomiado dels joves de Naüm que s´els veu contents i agraïts d’haver gaudit d’un dia d’excursió en el Port de Sóller. On si allotjaran diumenge.

Excursió publicada al Setmanari Sóller dia 1 de Febrer 2014 

Joan Antoni Castanyer Sanchez

"Siempre había sido mi ilusión poder hablar del Valle de Sóller, mi ciudad, que es admirada y querida por todos los que somos nativos y los que no." 

Joan Antoni Castanyer Sanchez
 
© 2003 - 2023 Soller1.com - webnico.netColaboradoresAnúnciate en Sóller1 World Weather Online