Indrets de Mallorca

Els tres “mil metres” en un fantàstic dia per caminar

Dissabte passat ens proposàrem fer els tres “mil metres”(Sa Rateta, na Franquesa i l´Ofre),. Fa un dia fantàstic, acompanyat de gent caminadora. Anem amb dos cotxes; al túnel de l’esquadró militar em deixem un, l’altre a l’envasament de Cúber, d´on sortirem Jeroni Roca, (cap d’expedició), Xisco Martorell, Julian Alfaro i un servidor.

Amb molt bona disposició comencem la diada a les 9.30h. just pel costat de la presa. Prenem per baix cap a la vall, pel torrent d´Aumadrà (741 m.). Seguim a la dreta cap al Coll des Bosc. Pugem i tornem girar a la dreta, ja ens compareix el pou de neu (1085 m). Ens aturem a berenar, ho fèiem al porxo esbucat que està vora el pou. Es veu que antigament era un punt per refugiar-se del mal temps. Estem fresquets i ho dic per l’aire saludable que fa. Prosseguim amb molta motivació, ja que Sa Reteta(1113 m) la tenim a l’abast, ja hi som, farem unes fotos, i en una d’elles podeu veure a la nostre grup expedició. Saludarem a la gent caminadora que no és poca: sembla la plaça de Sóller un migdia. La nostra propera destinació és el cim de na Franquesa, baixem pel Coll del Gats i tornem a pujar per arribar a na Franquesa( 1067m). Caminem fins al Coll des Cars i tot seguit cap al Puig de L´Ofre(1093m) no estan gaire lluny un de l’altra. La diferència de color és total, els dos primers cims, de color natural de pedra i penyes i l´Ofre d’un verd foscor; el de les alzines pins i estepes,que omplen el paratge i ens distreu els nostres ull.

Ja baixem i aviat arribem a la drecera de carro, que va a les cases de l´Ofre. Continuem i pesem a prop del portell de Sa Costa i el coll de Sa Coma. Entrem a Son Torrella, el camí, es fa llarg , però a la fi arribem a l’embassament militar. Cal destacar les nombroses cabres que ens compareixen en el recorregut, i com anècdota especial i sorprenent el bou ximple que trobem pel camí. Una meravella d’excursió amb una durada de més de cinc hores.

Publicat al Setmanari Sóller dia 22 de Febrer del 2014.

Joan Antoni Castanyer Sanchez

"Siempre había sido mi ilusión poder hablar del Valle de Sóller, mi ciudad, que es admirada y querida por todos los que somos nativos y los que no." 

Joan Antoni Castanyer Sanchez
 
© 2003 - 2024 Soller1.com - webnico.netColaboradoresAnúnciate en Sóller1 World Weather Online