De la font del Nogué a la font del Prat

Feia un dia esplèndid. La nostra idea era fer un pa amb oli a la font del Noguer un cop exhaurida l’excursió programada. Arribem a l’esmenta’t lloc amb els nostres cotxes.

La ruta es prou fàcil de seguir pel camí de la canaleta d’aigua. Aquesta aigua ve del Gorg Blau i va a parar a l’embassament de Cúber. Be, no feia molta calor, el ventet era agradable, però molt més encara la vista del Gorg Blau (veure la foto) amb les muntanyes del Puig Major a l´esquerra i, just a devora el Puig de Ses Vinyes. Vistes precioses, com són les cases d´Almallutx i, com sempre gaudim amb l´entrada al Bosc. És la meva debilitat, frescor i bon caminar i sobre tot poder respirar aire pur; és deliciós. Ens trobem dos rotlles de sitja i un petit detall: per la vorera hi ha molta gatova que és una planta que crema molt aviat i antigament la feien servir per socarrar els porcs a les matances.

Continuem per la drecera indicada cap el Refugi dels Tossals Verds amb la intenció d´arribar a la Font del Prat. La distància no és gran i seguim caminant. Quan ja quasi hem arribat, girem a l´esquerra i cap allà anem, un cop a alt no perdem temps i tornem enrere, pel camí que hem vingut. Amb 20 minutes ja ens trobem amb l´altre grup i arribem al punt de sortida, es a dir a la Font del Nogué. 

Aquesta excursió es l´apropiada pel temps que fa ara, tot i que quan la farem era en ple estiu. Ara ja no fa tanta calor i que es la tardo convida a fer-la. El recorregut es pot incloure dins la sèrie de les nostres muntanyes per la seva proximitat a la nostra localitat. Qualsevol la pot fer, ja que no ofereix cap tipus de risc. D’aquesta excursió en poden sortir tres destinacions diferents; el puig del Tossals, la Font del Prat, i el Refugi del Tossals Verds i segur que algunes d’altres més. 

Joan Antoni Castanyer Sanchez

"Siempre había sido mi ilusión poder hablar del Valle de Sóller, mi ciudad, que es admirada y querida por todos los que somos nativos y los que no."

Joan Antoni Castanyer Sanchez
 
© 2003 - 2024 Soller1.com - webnico.netColaboradoresAnúnciate en Sóller1 World Weather Online