De Sa Figuera a Fornalutx i Biniaraix, a trenc d´auba

Una nova experiència i un nou traçat de la sèria dedicada a les nostres muntanyes. Eren les 6.00 hores del matí quan ens disposàvem a partir des de la rotonda del túnel de Sa Mola en direcció a la Figuera. Tenia una grata companyia: la meva cosina Maria i el seu marit Pedro, i els veiem a la foto amb una perspectiva natural de fons la Serra de Tramuntana.

Només sortir, experimentem una frescor a la cara que amb la calor d’aquests passats dies dóna gust sentir, mentre gaudim del contrast de la foscor de les muntanyes i la claredat del Cel - és molt gratificant a la vista -, no ens n’adona’m i ja som a alt a Sa Figuera, continuem, agafem cap a l’esquerra i ja tot duna a la dreta per la drecera de Sa Figuera a Tuent. Pugem l’escalonada, és prou feixuga i un tant complicada, ens cansem un poc i fem una aturada per veure els magnífic paratge del Port de Sóller. Na Marieta esta un tant fatigada i aprofitàrem per beure aigua i reposar un poquet.

Continuem tot seguit pel bosc, que ens portarà a l’encreuament de la carretera del Puig Major a Fornalutx. Caminem per la carretera direcció Fornalutx. Ben aviat girarem a la dreta cap a Sa Coma i abans d’arribar-hi seguirem a la dreta i passem per vora l’església i part vella de Fornalutx. Remarcar una vegada més les belles cases i l´entorn, amb unes façanes que donen a Fornalutx un encant especial. Ja a la plaça enfilem cap a Sa Rutlana amb direcció al Cementiri i Binibassí.
Ja l’últim tram amb la satisfacció d’haver passat un bon dia, ple de bons al·licients naturals i sobre tot haver pogut exercitar el nostre organisme que deriva a fer salut naturalment. De Binibassí a l’horta de Biniaraitx arribam vora les escales de Biniaraix: les pujarem i passam per la placeta- molt maca com bé aprecien els mes companys d’excursió, que era la primera vegada que la visitaven. En poc temps arribam als cotxe i cap a casa. En tres hores i busques hem fet aquesta entranyable ruta. 

Joan Antoni Castanyer Sanchez

"Siempre había sido mi ilusión poder hablar del Valle de Sóller, mi ciudad, que es admirada y querida por todos los que somos nativos y los que no."

Joan Antoni Castanyer Sanchez
 
© 2003 - 2024 Soller1.com - webnico.netColaboradoresAnúnciate en Sóller1 World Weather Online