Una excursió fent camí pels nostres carrers

Amb la tardor t’entren ganes de fer excursió. Sense saber ben bé on vaig, em preparo per anar a caminar.Això sí, la sortida des del Port, cap a la rotonda de Sa Mola, pel camí vell de Sa Figuera, enllaçant pel de Son Llampaies, Coll des Borrassar, Can Penya i cap al Camí de Ses Alzines, travesso la Carretera del PuigMajor. Em prenc un moment per veure cap on vaig. Faré carrers de Sóller. És una idea; serà una excursió diferent que anomenaré “Fent camí pels nostres carrers”. Ja sé que no té res de nou, però també sé que el caminar és bo, vagis allà on vagis, i sempre es atractiu freqüentar els carrers sollerics. Des del camí de SesArgiles, amb direcció al camp de futbol, passant pel camí de sa Figuera, giro a l’esquerra pel camí des Murterar-vora el torrent-, Can Rave i, a la dreta, per Fontanelles. Fins aquí tot molt bé, però no seguiré per Fontanelles he decidit entrar a Cas Panerers B i tot seguit el pont de Can Pi, el carrer de Ses Rentadores, i un trosset de l’alqueria del Comte. Un altre punt per reflexionar. Cap on vaig ara? Doncs partiré cap a l’esquerra; Rullan i Mir i a la dreta Sant Jaume i altra cop a l’esquerra Santa Teresa i ja soc a la plaça dels Estiradors. Tal volta us pareix avorrida la caminada, doncs per jo no ho és. És de les més distretes que he fet darrerament.

He trobat gent coneguda i he pogut xerrar i canviar impressions. Continuo tot dret per carrer de Pastor i en el carrer d’en Real, giro a l’esquerra cap a munt. I ja soc al carrer Joan Marquès i Arbona. Tot seguit, a la dreta camí des Fossaret. He arribat a la Torrentera, i duc dues hores caminant. Estic content per haver fet aquest recorregut, ha suposat per jo bona despesa física i al·licients variats. Quan arribo al pas del tren prenc a la dreta i faig la foto al carrer de Can Pentinat. M’agrada molt l’estretor del carrer amb el contrast sol i ombra i la casa de fons. Pràcticament està consumit el recorregut pel que fa a relatar els carrers, tot i que em falta una hora de caminar des del Convent al Port de Sóller.  

Joan Antoni Castanyer Sanchez

"Siempre había sido mi ilusión poder hablar del Valle de Sóller, mi ciudad, que es admirada y querida por todos los que somos nativos y los que no." 

Joan Antoni Castanyer Sanchez
 
© 2003 - 2024 Soller1.com - webnico.netColaboradoresAnúnciate en Sóller1 World Weather Online