De Orient a Alaró, pel pas de l’escaleta

Un dels darrers dies d´estiu ens disporèm a fer l´excursió setmanal amb el grup. D´Orient a Alaró en el K 8600, a l´altura de les cases de Son Perot. Sortim de la carretera cap a la dreta, pel camí de Sta Maria. En som els components: Paco, Tolo Rullan, Gerardo, Julian,Felipe i un servidor.

De tot d´una és un camí agradable de Bosc jo personalment m´ encanta. La ruta ens porta al Freu, podem gaudir de la Vall d´Orieni, i veure les cases derruïdes del F. A l´esquerra trobem l´indicador de Sta. Maria, a la dreta el Salt del Freu, nosaltres continuarem pel camí que dúiem i que va a l´Evenc de Son Pou. Tot seguit, posem proa per l´esquerra, cap el Pas de l´Estaló, aquest es de pedra, es va obrir l’any 1905. Veure foto, hi ha unes vistes molt maques i espectaculars. 

Seguim, i ben prest Felipe ens fa entrar en dubtes si seguir el que ens indica ell o el que ens diu en Paco, tant insisteix en Felipe, que li feim cas, i seguim per la ruta que ens indica. Mare de Déu quina penúria! Hem d’anar bosc a través per una drecera que no existeix, amb perill de llenegar. Tan de bo que ben prest tornem al camí anterior, això es reparat amb un patit arrambatge que ell assumeix esportivament.
Un cop al camí adients, sortim del bosc i veiem a davant l´Ofre, Sa Rateta, Tosals, Massanella, no ens aturem gaire. La nostra destinació és Alaró i tot i no anar molt de presa, tampoc no volem perdre temps. Desprès de superar el Pas de l’escaleta, prosseguim costa a baix, fins a arribar al pis de formigó, i ja al camí de s´Estret, es d´hora i som a Alaró. Allà hi trobam a Jordi que ens espera a la plaça. Amb tres hores hem fet el recorregut i em gaudit molt per la magnifica excursió diria jo que completa. Els demés companys: Bernat, Miquel Angel, Toni, Xim, Jaume, varen caminar per les proximitats d´Alaró. 

Joan Antoni Castanyer Sanchez

"Siempre había sido mi ilusión poder hablar del Valle de Sóller, mi ciudad, que es admirada y querida por todos los que somos nativos y los que no."

Joan Antoni Castanyer Sanchez
 
© 2003 - 2024 Soller1.com - webnico.netColaboradoresAnúnciate en Sóller1 World Weather Online